Propolisz tinktúra

Leírás

A propolisz illatos, balzsamszerű anyag, melyet a fák rügyeiből gyűjtenek a méhek és a kaptár belső részén használják fertőtlenítésre, ragasztásra, rések tömítésére valamint baktérium-, vírus- és gombaölőként saját védelmük érdekében.

Összetétele:

  • 60%-ban gyantaféléket és balzsamokat,
  • 25%-ban viaszt,
  • 10%-ban illóolajokat,
  • 5%-ban virágport, vitaminokat, nyomelemeket
  • és kisebb mennyiségben számos ismert és ismeretlen anyagot tartalmaz.

Rendkívül magas flavonoid tartalmának köszönhetően nagy segítség a sebek gyógyításában, a betegséget okozó baktériumok, gombák és vírusok leküzdésében.A méhek saját védelmük érdekében a kaptár belsejét vékony filmréteg szerűen propolisszal vonják be, hogy eredményesen tudjanak védekezni a kórokozók és penészedés ellen. 

Mire használhatom a propoliszt? 

Elősegíti a lágy szövetek, sőt a csont és a porc regenerálódását, illóolajai miatt kiváló fájdalomcsillapító.

A propolisz hasznos a láz, a megfázás és az influenza, a vírusos légzőszervi betegségek, a köhögés, a bronchitis, a tüdőgyulladás, a torokgyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás, a gyomorhurut és a gyomorfekély, a vastagbélgyulladás, a paraziták, a húgyúti fertőzések, valamint az ekcéma kezelésében, a gombás fertőzés, a nyílt sebek, az égések és fagyások, a fogínygyulladás, a paradontózis és az egyéb szájüregi problémák kezelésére.
Elmulasztja az égett sebek gyulladását, növekedésében gátolja a bőrgombákat és a candida albicans gombát.

Rendszeres fogyasztása az ellenálló képességet magas szinten tartja.

Alkalmazás

Belsőleges alkalmazásának legegyszerűbb módja, ha teában vagy vízben elkeverjük.
Fogyasztható kockacukorra vagy piskóta tallérra csepegtetve is. Magas alkohol tartalma miatt fogyasztás előtt  javasolt néhány órát levegőztetni. Csak csepegtessünk ki egy kisebb mennyiséget (kb. 30 csepp), majd egy éjszakára hagyjuk kint a konyhaasztalon. Így elpárolog belőle az alkohol viszont az értékes propolisz megmarad. Torokgyulladásra napi többszöri gargalizálást ajánlunk meleg vízbe csöpögetett propoliszos oldattal.

Külsőleg,  tömény állapotában használhatjuk afta és herpesz ecsetelésére is. 

Figyelem, akik érzékenyen reagálnak a virágporra, pollenekre, azoknak kerülniük kell a propolisz tartalmú szereket, készítményeket, ugyanis a bennük található pollenek is kiválthatják az allergiás reakciókat.

Rendelhető

  • +36 20 479 5403 (Vizer László) vagy +36 20 934 5376 (Baranyai Ágnes)

  • info@baranyaimeheszet.hu

  • személyesen pedig az ITT található kitelepüléseink bármelyikén

30 ml

1400Ft

+36 20 479 5403

Vizer László

+36 20 934 5376

Baranyai Ágnes