A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, melyben megtalálható számos olyan összetevő, mely az emberi szervezet számára létfontontosságú. Ugyanazok a cukrok mutathatóak ki benne, mint amelyek a mézben is előfordulnak, tehát fruktóz, glükóz, szacharóz és ribóz. Vitaminokban rendkívül gazdag, található benne C-, D-, E-, H-vitamin, valamint külön kiemelendő a teljes B-vitamin sor jelenléte. Fehérjetartalma nagyon magas és jó hatással van a csontrendszerre, valamint az ízületekre.
Emberi táplálkozásra való használatát már az egyiptomiak és a rómaiak is ismerték és bátran alkalmazták, egyes források szerint úgynevezett “csodaszerként” hivatkoznak rá.
Mire használhatjuk?
A teljesség igénye nélkül az alábbi területeken kiválóan alkalmazható:
- általános immun- és idegrendszer erősítésre,
- kismamáknál tejképzés fokozására,
- közérzet javításra,
- az idősebb korsztálynál jelentkező fáradtságérzet csökkentésére,
- ízületi fájdalmak, illetve problémák kezelésére,
- remek szer az étvágytalanság ellensúlyozására,
- jó hatással van a gerincoszlop mozgékonyságára,
- növeli a potenciát és fokozza a termékenységet,
- felgyorsítja a szervezet méregtelenítését.
Hogyan fogyasszuk?
Fogyasztása kúraszerűen javasolt, naponta, éhgyomorra, borsó nagyságú adag (kb. 1 g) nyelv alá helyezésével. A pempő ily módon rövid időn belül felszívódik és szervezetünk meg is kezdheti a “használatát”.
Az ősz beköszöntével érdemes nagyobb figyelmet szentelnünk immunrendszerünk egészségének megőrzésére. Ha te is inkább a természet adta lehetőségekkel szeretnéd fitten tartani magad, a méhpempő kitűnő választás.
Háromféle kiszerelésben is megveheted (5g, 10g, 25g) .
Gyere és add le rendelésed Baranyai Ágnesnél (+36 20 934 5376), ahol bővebb felvilágosítást is kaphatsz vagy látogass el a méhpempőt leíró aloldalunkra.
Baranyai & Vizer méhészet – a minőség receptje 1960 óta.