A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, melyben megtalálható számos olyan összetevő, mely az emberi szervezet számára létfontontosságú. Ugyanazok a cukrok mutathatóak ki benne, mint amelyek a mézben is előfordulnak, tehát fruktóz, glükóz, szacharóz és ribóz. Vitaminokban rendkívül gazdag, található benne C-, D-, E-, H-vitamin, valamint külön kiemelendő a teljes B-vitamin sor jelenléte. Fehérjetartalma nagyon magas és jó hatással van a csontrendszerre, valamint az ízületekre.

Emberi táplálkozásra való használatát már az egyiptomiak és a rómaiak is ismerték és bátran alkalmazták, egyes források szerint úgynevezett “csodaszerként” hivatkoznak rá.

Mire használhatjuk? 

A teljesség igénye nélkül az alábbi területeken kiválóan alkalmazható:

  • általános immun- és idegrendszer erősítésre,
  • kismamáknál tejképzés fokozására,
  • közérzet javításra,
  • az idősebb korsztálynál jelentkező fáradtságérzet csökkentésére,
  • ízületi fájdalmak, illetve problémák kezelésére,
  • remek szer az étvágytalanság ellensúlyozására,
  • jó hatással van a gerincoszlop mozgékonyságára,
  • növeli a potenciát és fokozza a termékenységet,
  • felgyorsítja a szervezet méregtelenítését.

Hogyan fogyasszuk? 

Fogyasztása kúraszerűen javasolt, naponta, éhgyomorra, borsó nagyságú adag (kb. 1 g) nyelv alá helyezésével. A pempő ily módon rövid időn belül felszívódik és szervezetünk meg is kezdheti a “használatát”.

Az ősz beköszöntével érdemes nagyobb figyelmet szentelnünk immunrendszerünk egészségének megőrzésére. Ha te is inkább a természet adta lehetőségekkel szeretnéd fitten tartani magad, a méhpempő kitűnő választás.

Háromféle kiszerelésben is megveheted (5g, 10g, 25g) .

Gyere és add le rendelésed Baranyai Ágnesnél (+36 20 934 5376), ahol bővebb felvilágosítást is kaphatsz vagy látogass el a méhpempőt leíró aloldalunkra.

Baranyai & Vizer méhészet – a minőség receptje 1960 óta.